×
 

Stichting Doornakkers

Stichting Doornakkers is een wijkorganisatie van en voor bewoners van de wijk Doornakkers in Eindhoven.

De wijk Doornakkers valt samen met het hele postcodegebied 5642 en wordt begrensd door:

- spoorlijn Eindhoven; 
- Geldrop in het noorden en oosten;
- Eindhovens Kanaal; 
- Jeroen Boschlaan in het westen.

Het doel van de Stichting is om de bewoners van Doornakkers te vertegenwoordigen bij allerlei zaken die belangrijk zijn voor de wijk. 

Het Bestuur van de Stichting is een belangrijk aanspreekpunt voor de ambtenaren van de Gemeente Eindhoven.

We onderhouden contact met wijkbewoners, we zijn aanwezig op de Doornakkers Praat-avonden, we ontwikkelen samen met de wijkbewoners speciale evenementen en activiteiten om zodoende sociale contacten te bevorderen en om de wijkeconomie stimuleren.
Ook willen we nog veel meer invulling geven aan de buitenruimte: onze wijk is al flink groen en dat mag nóg meer worden.

Mocht u als bewoner ideeën hebben voor Doornakkers met betrekking tot activiteiten, invulling van de buitenruimte en groen, het vergroten van de leefbaarheid, hoe we muurtjes omlaag kunnen metselen en wijkeconomie kunnen stimuleren, dan horen wij dat graag van u!

Alles is bespreekbaar, via de Buurtinfowinkel (Jozef Israëlslaan 2F) kunt u een afspraak met ons maken of mailen naar info@doornakkers.nl. Het telefoonnummer van de Buurtinfowinkel is 281 40 78.

Related

Buurtinfowinkel
Buurtinfowinkel
De Buurtinfowinkel is onderdeel van Stichting Doornakkers en heeft in De Toeloop een mooi onderkomen. Contactpersonen zijn Henriette Vereijken en Annelies van Samang.
Contact opnemen
Contact opnemen
over Doornakkers
over Doornakkers
Doornakkers is een redelijk grote woonwijk binnen het stadsdeel Tongelre met 7.000 inwoners en bestaat uit de buurten Doornakkers West, Doornakkers Oost en Tongelresche Akkers. Doornakkers ligt ingesloten tussen de Ring, het spoor en het kanaal. Het kanaal en het direct naastliggende groene buitengebied met vele recreatieve mogelijkheden (Urkhovense Zeggen en Rijk van Dommel en de Aa) biedt een extra kwaliteit voor de wijk. Daarnaast ligt de wijk op korte afstand van de binnenstad en met een prachtige zichtlijn vanaf het kanaal.
Regiegroep Doornakkers
Regiegroep Doornakkers
Het doel van Regiegroep Doornakkers is om meer bewoners te betrekken bij de inrichting van de buurt, bij het organiseren van activiteiten en bij het in korte tijd realiseren van de ideeën.